Crapsregler

Hur man spelar craps
Att spela craps kan vara lite svårt i början, det brukar vara lite svårt att lära sug reglerna för craps om det är första gången men man brukar snabbt komma i i det. Det är inte speciellt svårt.

Spelet börjar med att alla spelare lägger ut varsin insats som de lägger framför sig. Sedan så kastar spelaren som börjar de båda tärningarna som man använder sig utav i craps, det första kastet kalla för ”the come out roll” och dem inledande satserna man lagt kallas för ”the pass line bet”.

Det här ”pass line bet” vinner man på direkten om de kastade tärningarna visar antingen 7 eller 11 stycken privat och de förloras om tärningarna som kastats visar 2 eller 12. 2 kallas ”snake eyes” medan 12 kallas för ”box cars”.

Banken som det kallas fortsätter att kasta tärningarna ändå tills tärningar visar det öppna talet som är summan 4,5,6,8,9 eller 10 och då slutar spelet.

Om man ska avsluta en spelrunda så ska själva banken kasta det öppna talet eller 7 efter det som kallas ”the come out roll”.

Ett spel i craps kan pågå under en hel kväll eller även bara under någon timme. Om spelet ska ta en hel kväll så måste det vara så att banken aldrig får upp det öppna talet eller 7 på tärningarna, det kan man aldrig veta innan man spelat klart. Så det är bra att veta att man har gott om tid på sig när man sätter sig ner och börjar att spela det här spelet.