Crapsregler

Reglerna i Craps
Har du fascinerats av spelet Craps, men inte riktigt gett dig på det på grund av de till synes krångliga reglerna? Här kan du förhållandevis snabbt och enkelt lära dig grunderna. Craps är ett bordsspel som spelas med två tärningar. Till att börja med lägger du dina marker på ”Pass Line”. Sedan är det dags att kasta de båda tärningarna en första gång, även kallat ”come out roll”. Om summan av tärningarnas prickar är 7 eller 11 har du vunnit. Om det däremot blir 2, 3 eller 12 har du förlorat denna omgång. Med dessa siffror är spelet nu över.

Vad som krävs för att spelet ska fortsätta
Om summan av tärningarna blir någon av siffrorna: 4, 5, 6, 8, 9, 10 så fortsätter spelet. Detta kallas ”point”. Du kastar tärningarna igen, men du har otur om tärningarna kan adderas till 7, då är spelet förlorat för din del. Det som krävs för att vinna är att du lyckas med ytterligare en ”point” innan du får in en 7:a.

Andra slags satsningar
Förutom ”Pass Line” finns det möjlighet att satsa dina marker på det motsatta, ”Don´t Pass Line”. Precis som namnet antyder utgör satsningen en motsats till ”Pass Line”. Du vinner således om din ”come out roll” blir 2 alternativt 3, men förlorar om den visar 7 eller 11. En 12:a ger pengarna tillbaka. Vad gäller ”point” så gäller det motsatta jämfört med ”Pass Line”. Nu gäller det att få en 7:a före du kastar en ”point” igen. Utöver dessa två satsningar finns ett flertal andra, men det är med dessa du har störst chans att vinna.

//Hittacraps.se