Tärningsspel

Ta turen till dig med tärningsspel
Gillar du att spela och har turen med dig? Då kan du med fördel prova även andra turspel än exempelvis roulett. Det finns såklart en mängd tärningsspel på marknaden. Olika många tärningar kastas och de kräver allt från en gissning till förståelse för regler. Men testa gärna något av, eller båda, tärningsspelen Craps och/eller Sic Bo.

Spela tvåtärningsspelet Craps
I Craps kastar du två tärningar och beroende på vad de visar för summa kammar du hem en vinst eller förlust direkt, eller så fortsätter spelet till nästa omgång. Om ni är flera som spelar vid ett bord sker kastningen av tärningen i turordning och medsols, men först ska alla vara överens om vem som ska börja kasta. Spelet kan verka krångligare än vad det är, allt handlar om vad det blir för summa på tärningarna. Det avgör om spelet går vidare eller ej och om det blir vinst, oavgjort eller förlust.

Spela mot slumpen med Sic Bo och de tre tärningarna
Sic Bo är ett spel med tärningar som endast har med tur att göra, ja slumpen om man så vill. Spelet kommer ursprungligen från Kina och kallas också ”tai sai” alternativt ”dai siu”. I Sic Bo går allt ut på att du gissar rätt. Tre tärningar läggs under ett lock och skakas om i skymundan. Ingen får titta på tärningarna förrän den som vill har gjort sin satsning och sagt sin gissning. Här finns möjlighet att satsa på olika kombinationer, det måste inte nödvändigtvis vara de tre tärningarnas sammanlagda total. Det går till exempel att satsa på tärningarna var för sig och två tärningar i kombination. Man kan också gissa på huruvida den sammanlagda summan är hög alternativt låg eller om det blir en dubbel eller trippel.